Sparingovao sa Usikom, a sada se sprema za novu borbu: Uz Božiju pomoć do pobjede

C

Sanel Hasanović je Novopazarac koji za sebe kaže da je bh. borac. Ovaj stasiti teškaš se probija na profi sceni, a sada se sprema za borbu protiv Italijana Alfonsa Damijanija.

- Prethodni meč je za mene bio veoma težak iz razloga što se odvio neposredno nakon Ramazana koji sam postio i zbog još niza drugih okolnosti, a uz to sam imao po dva treninga dnevno koji su bili jako iscrpljujući - istakao je Hasanović za "Avaz".

Naveo je da je to bio razlog da spadne sa 112 kilograma, kilaže koja mu najviše odgovara za borbe, na 105. No, nije klonuo zbog poraza.

- Taj meč je iza mene te sam sad usredotočen na ono što me očekuje. Trenutno se nalazim u Berlinu na pripremama sa vrhunskim sparing partnerima i očekujem da će naredna borba, uz Božiju pomoć, imati pozitivan ishod - poručio je Sanel Hasanović za "Avaz".

Hasanović će pobjedu tražiti u svom narednom meču, a okršaj protiv Italijana Damijanija zakazan je za 7. oktobar. Borba iz Berlina bit će u direktnom prijenosu na Arena Fight.

Zanimljivo, Hasanović je imao priliku da početkom ove godine sparinguje i sa sjajnim Ukrajincem Oleksandrom Usikom, što nije baš čest slučaj za borca s ovih prostora. Hasanović je u Usikovom kampu proveo tri sedmice.