Mbappe prstom uperio na krivca: Nema tu sreće, kad si dobar ne pogodiš prečku, već daš gol

.
Zvijezda PSG-a

 

PSG je ispao od Borussije Dortmund u polufinalu lige prvaka. Kylian Mbappe je preuzeo odgovornost na sebe i sebe smatra jednim od glavnih krivaca.

Sinoć je odigrana revanš utakmica polufinala Lige prvaka između PSG-a i Borussije. Njemački tim je ponovo slavio s 1:0 i tako s 2:0 prošao u finale.

Gol odluke postigao je Hummels, a prosto je nevjerovatno kako PSG nije postigao nijedan gol jer je čak četiri puta pogađao okvir gola gostiju.

Kylian Mbappe dao je izjavu i na sebe je preuzeo dobar dio odgovornosti za ispadanje na pretposljednjoj prepreci na putu do trofeja.

"Pokušao sam da pomognem svom timu koliko sam mogao, ali nisam uradio dovoljno. Kada govorimo o efikasnosti u boksu, mislim da sam ja taj od kojeg se očekuju velike stvari. 

Ja sam čovjek koji mora postići gol i biti odlučujući. Kada stvari idu dobro, ja sam u centru pažnje. A kad krenu po zlu, i ja moram biti taj u sjeni. Ne smeta mi to.

Takav je život, moramo ići naprijed. Ne volim da pričam o lošoj sreći. Kad si dobar, ne pogađaš prečku, postižeš gol", rekao je Mbappe.

Na kraju sezone će gotovo sigurno napustiti PSG i pojačati Real Madrid za kojeg su ga novinari pitali sinoć, kada je imao epsku reakciju.

Podsjetimo, finale Lige prvaka igra se na Wembleyju u Londonu 1. juna 2024. godine i ostaje da vidimo ko će igrati osim Borussije Dortmund.

Večeras se od 21:00 u Madridu sastaju Real Madrid i Bayern nakon 2:2 u prvoj utakmici prije osam dana i vidjet ćemo ko će biti bolji nakon 90 ili 120 minuta.

Ako Bayern prođe, biti će to repriza finala iz 2013. godine kada je u 85. minuti Bayern preko Robbena stigao do pogotka i pobjede, te ujedno i trofeja.