Bellingham i Zidane preporučili Perezu istog igrača, njegov dolazak u Real Madrid bi uzdrmao ekipu

.
Neko od ofanzivaca bi morao napustiti klub

 

Već mjesecima se u Španiji priča o tome da Florentino Perez sprema spektakularan ljetni prelazni rok i da će dovesti zvučna pojačanja u Real Madrid. Jedno ime predložili su mu Jude Bellingham i Zinedine Zidane, a sada je predsjednik Kraljeva na potezu.

Naravno, glavna tema već mjesecima je Kylian Mbappe čiji dolazak u Real Madrid se očekuje konačno ovog ljeta, a uskoro bi ova saga trebala biti završena.

Iako je Mbappe već godinama prva meta Florentina Pereza jasno je da francuski napadač nije jedina želja čelnika Real Madrida.

Očekuje se da će Kraljevi napraviti određene promjene u igračkom kadru jer se očekuje odlazak nekoliko prvotimaca, a prije svega to se odnosi na Luku Modrića i Nacha Fernandeza kojima najvjerovatnije neće biti produžen ugovor.

Španski mediji navode da su pojedini igrači Reala savjetovali Perezu i Carlu Ancelottiju koga bi trebali dovesti u klub ovog ljeta, a jedno ime se tu posebno ističe.

U pitanju je engleski reprezentativac Jadon Sancho koji je u potpunosti "oživio karijeru" nakon što je početkom godine iz Manchester Uniteda otišao na posudbu u Borussiju Dortmund gdje igra na sjajnom nivou.

Defensa Central piše da bi se Sancho mogao naći na listi mogućih pojačanja Real Madrida jer ga je Jude Bellingham predložio Perezu, ali nije bio jedini koji je spomenuo Engleza u razgovoru s predsjednikom kluba.


Navodno, Sancha je Perezu preporučio i nekadašnji trener ovog kluba Zinedine Zidane koji smatra da bi engleski ofanzivac bio odlično pojačanje.

Ipak, Perez nije donio odluku kada je Sancho u pitanju i njega će u razmatranje uzeti tek na kraju sezone.

Ono što mu ide u prilog jeste da se Sancho ne želi vraćati u Manchester United po isteku posudbe, a sigurno da poziv Real Madrida ne bi mogao odbiti. Posebno ne zbog Bellinghama s kojim je sjajan prijatelj i igrali su zajedno u Dortmundu jedno vrijeme, a naravno saigrači su i u reprezentaciji.

No, ukoliko se pored Mbappea u Realu odluče i na dolazak Sancha koji je također ofanzivac jasno je da će neko od napadača u kraljevskom klubu morati da spakuje kofere što bi sigurno uzdrmalo ekipu.

Joselu će sigurno napustiti Real na kraju ove sezone, a što se tiče prvotimaca čini se da bi u tom slučaju na transfer listi mogao završiti Rodrygo iako Brazilac i ove sezone igra zaista odlično.

Sigurno je da nas očekuje itekako uzbudljiv ljetni prelazni rok kada je Real Madrid u pitanju, a šta nam sprema Florentino Perez ostaje nam da vidimo.

Što se tiče Sancha on je od povratka u Dortmund odigrao 17 mečeva i dao je tri gola i upisao dvije asistencije. Upravo će on biti večeras prva uzdanica Borussije u revanšu polufinala Lige prvaka protiv PSG-a u kojem njemački klub brani prednost od 1:0 iz prvog susreta.