Barbarez se oglasio povodom oproštaja Šehića. Ovim je sve rekao

a

Golman Ibrahim Šehić objavio je danas da se oprašta od reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon 55 utakmica odigranih u dresu sa nacionalnim grbom.

Bio je dio tima koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu, a sa „A“ selekcijom bio je i osvajač Kirin Kupa koji je održan u Japanu 2016. Njegove izvanredne odbrane i mnogi nezaboravni trenuci koje nam je priredio ostaju zauvijek u našim srcima.

“Danima mislim šta da kažem i kako da počnem… Nevjerovatnih 14 godina je prošlo od prvog poziva za najdraži dres. Baš kao što je moj otac izgubio život braneći našu domovinu, i ja sam je branio na svoj način, najbolje što sam mogao. 66 puta ponosno nosio grb BiH. Zahvalan sam svima koji su me na tom putu pratili, moja porodica, prijatelji, treneri i suigrači, od mene ste napravili boljeg čovjeka. A najveće hvala naravno ide najboljim navijačima BHF-u. Vi ste srce ove reprezentacije, hvala vam za sve. Najljepše uspomene sam doživio, najveće radosti i tuge, uspjeh koji te digne u nebesa i poraz koji osjetiš u svakoj ćeliji svoga tijela. Odlazak na Svjetsko, osvojen Kirin kup, dva puta prvi u grupi B Lige nacija, otkinuti bodovi svjetskim i evropskim prvacima i još mnogo nezaboravnih pobjeda i utakmica. Imamo mi još mnogo toga za pokazati. Nadam se da će to biti ubrzo uz novog selektora koji nam je svima oduvijek bio uzor! Sergej Barbarez i čitav stručni stab koji je prošao sve što igrači prolaze sad, bit će vam najbolji mentori. Čuvajte nam Bosnu i Hercegovinu, a ja sam od danas najglasniji navijač”, napisao je Šehić.

Objavu su komentarisali Dennis Hadžikadunić, Edin Džeko, Anel Ahmedhodžić, Luka Menalo, Haris Duljević, Amir Hadžiahmetović, Sead Kolašinac, Mateo Sušić, Jasmin Burić, Senad Lulić, Amer Gojak, Haris Hajradinović, Senijad Ibričić, Nemanja Bilbija, Adnan Kovačević, Said Hamulić, ali i Sergej Barbarez, koji je ostavio nekoliko srca za Šehu.