Do sada je samo šutio, ali sada je Mbappe prvi put odgovorio na pitanje o novom klubu

.
Odlazi iz PSG-a

 

U posljednjih nekoliko dana Kylian Mbappe nalazi se u centru pažnje zbog svih dešavanja koji se događaju njemu, ali i oko njega.

Naime, on je prije nekoliko dana zvanično objavio da će na kraju naredne sezone napustiti ekipu PSG-a i da borji posljednje dane u ovom timu.

Cijeli svijet predpostavlja da če Mbappe svoju karijeru nastaviti u Real Madridu, dok se jedino pojedini navijači nekih drugih većih klubova nadaju nekom obrtu i potpisu sjajnog Francuza za njihov tim.

Mnogo bure podiglo se u zadnjim danima, a navodno je sve kulminiralo u nedjelju pred utakmicu PSG-a i Toulousea kada su se žestoko posvađali Mbappe i prvi čovjek ovog kluba Nasser Al-Khelaifi.

Navodno je tada Khelaifi sišao u svlačionicu PSG-a tražeći neke odgovore od sjajnog napadača iz Francuske.

Njemu se nije dopalo što ga Mbappe nije spomenuo u svom oproštajnom videu i zapravo je on bio jedina osoba koju nije spomenuo tada.

Nakon svega, sinoć je Mbappe dobio nagradu za najboljeg igrača sezone u Ligue 1.

Kada je dobio nagradu, ovaj put odlučio je zahvaliti se i predsjedniku.

"Hvala svima u klubu i hvala predsjedniku. Falit će mi ovo. Odlazim iz kluba uzdignute glave", rekao je Mbappe.

Upitan je Mbappe i o novom klubu, a ovaj put je čak malo pristao i govoriti na tu temu.

"Sve u svoje vrijeme. Trenutno, samo napuštam PSG. Kada je riječ o ostalom, možda sada nije trenutak. To nije tema trenutno", rekao je Mbappe.

Naravno, svima je jasno da će Mbappe 99% svoju karijeru nastaviti u Real Madridu, osim ako se ne desi neki nevjerovatan preokret situacije.