Elektrodistribucija "Bihać": Najavljen prekid električne energije u više trafopodručja

v

U protekla 24 sata policijski službenici su evidentirali dvije saobraćajne nezgode na području općine Velika Kladuša. U jednoj nezgodi jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede, dok je u drugoj zabilježena materijalna šteta. Javni red i mir je narušen jedanput.

– 58 pacijenata zatražilo je pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša. Dežurni doktori Mustafa Hodžić i Valbona Mahmutović su tri pacijenta uputili na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu.

– Prema informacijama iz VIK-a, vodosnabdijevanje je uredno.

– Elektronapajanje je stabilno, a zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima Podružnice “Elektrodistribucije” Bihać danas će doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema sljedećem rasporedu: 

od 09:00 do 15:30 sati trafopodručja: Vodovod Zborište, Stabandža 1 i 2, Zborište 1, 2, 3 i 4 i Gradina 2

  • od 11:00 do 12:00 sati trafopodručja: Drenovac – izlaz prema Poljani
  • od 09:00 do 10:00 trafopodručje Kosa, izlaz prema zidanom bunaru,
  • od 11:00 do 12:00 sati trafopodručje Polje 5, izlaz 1

– Iz Komunalija informišu da će se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće danas odvijati prema redovnom rasporedu.

Kladuški vatrogasci nisu imali intervencija, saznajemo od dežurnog Grahovića.

– Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29°C.

– Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Pod uticajem stabilnog i sunčanog vremena, većina populacije bit će boljeg raspoloženja i radno motivirana. Tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se postepeno umanjiti. Poželjno je slojevito se odjenuti i u drugom dijelu dana ne pretjerivati sa aktivnostima, s obzirom da će temperature zraka osjetnije porasti.

– Svake se godine 29. april obilježava kao Svjetski dan plesa! Taj je proljetni datum, na inicijativu UNESCO-a 1982. godine, izabran prema danu rođenja Žan Žorž Novera (Jeana Georgesa Noverrea), začetnika modernog baleta i jednog od najvećih reformatora kojeg pamti historija plesa. Dan plesa obilježava se gotovo u svim zemljama, a svaka ga kultura slavi na sebi svojstven i tradicionalan način.

Stanje na cestama

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i slabiju frekvenciju saobraćaja.

Sutra, posljednjeg dana aprila, a pred prvomajske praznike, očekujemo pojačanu frekvenciju saobraćaja, posebno na saobraćajnicama prema jugu zemlje.

Apelujemo na sve koji planiraju duža putovanja narednih dana da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima i čekanjima na graničnim prelazima.

Tokom putovanja budite oprezni, izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Napominjemo, djeca do 5 godina moraju sjediti u odgovarajućoj auto-sjedalici.

Povećan je broj biciklista, motociklista i korisnika električnih romobila, pa molimo sve učesnike u saobraćaju za pažnju i poštivanje saobraćajnih propisa.

Na graničnim prelazim promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros se kraće čeka na izlazu iz BiH.